Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 18 juli 2011

Att njuta kungligt av det enkla


I dag har vädret visat sej från sin bästa sida. På förmiddagen molnigt men ändå varmt vilket var perfekt för att besöka staden Jakobstad och storloppiset som gick på torget. Erik och jag var främst på jakt efter Lp skivor men hittade inte det rätta så vi kom hem tomhänta. Men jag träffade bekanta och stämningen var på topp.
Vid cafe Fredrikas uteservering uppträdde Peter Svanström så honom lyssnade vi på en stund.

Väl hemma var det fortfarande mulet och jag tyckte vi hade rätt svalt inne så då satte jag igång med bullbak. Så nu har vi färska bullar och det är länge sen sist. Så fick jag också värmt upp huset igen och lagom så här efteråt kom solen som nu är stickande het.

Gubben och jag är ensamma hemma för Erik har farit cyklande med sina kompisar till stan för att vara med om Parkrock. Passade på att grilla ihop lite rester ur kylskåpet och det kan bli hur bra som helst. Har man inte så höga förväntningar så kan man njuta riktigt kungligt. Såg sen på bilden att en fluga redan börjat inta sin del och det är ju hur fräscht som helst! Men bor man på landet så bor man.


Inledde Jakobsdagar med att i går kväll höra på Betaniakören som uppträdde i Betanias vackra kyrksal. De sjöng så fint och stämningsfull och jag hade kunnat sitta länge än och bara lyssna. Var så tacksam över att tidigare på kvällen pratat med en nöjdare Patrik än på länge. Äntligen har de börjat få fara till soldathemmet och känna sej lite civila för en stund.

Ska försöka samla ihop mina målargrejer nu för om vädret tillåter ska jag delta i en konstworkshop vid Aspegrens i morgon. I fjol målade vi vid Runebergsstugan och hade vernissage i Rådhuset på kvällen. Sen hängde våra alster hela veckan till allmän beskådning. Om sanningen ska fram fick jag aldrig tillbaks mina två målningar så det ska va lite intressant att se ifall de skulle dyka upp i morgon. Man vet aldrig. Det var inga höjdare till tavlor så hos mej hade de hamnat i garderoben men de var ju mina hur som helst.
Ska vara riktigt roligt att hålla i penseln igen. Ska jag vara ärlig har jag inte målat på ett par månader så vem vet, jag kanske har glömt hur man gör. Men då börjar jag om från början igen.

2 kommentarer:

  1. hade tänkt smaka på dina bullar men fick besök från oxkangar å he va å jätteroligt mamma

    SvaraRadera
  2. Int a ve iti opp all än...

    SvaraRadera