Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 7 juli 2011

Min nya hobby


Minns ni att jag före midsommar beställde The little black songbook. 70 av Cohens låtar med text och ackord. Så här länge har det tagit att få hem den men äntligen har jag den i min hand.
Tänkte att jag skulle få Erik att spela lite låtar för mej men han sätter på ett elakt leende sen drar han några gånger över strängarna och säger att han inte kan sån här skit. Vilken fuling alltså!
Det gäller att inte ge sej så nu har jag tagit saken i egna händer. Tog tag i hans akustiska, tog tag i sångboken och satte mej i soffan.
Enkla ackord kan jag och allt finns beskrivet i boken så det är inte så svårt. Men så finns det med ett ackord som heter Bm och det finns i varendaste sång och till det borde man ha minst två händer för att få alla strängar på plats och en tredje hand som drar över strängarna. Hur i herrans namn kan man komma på ett sånt ackord?
Hursomhelst har jag övat glatt och lärt mej Bird on a wire rätt hyfsat om jag får säga det själv. Har suttit och sjungit med och när jag kommit till just Bm har jag fått dra ut på tonen tills jag blivit blå i ansiktet för att få tvinnat fingrarna i den rätta positionen. Inte lätt att vara gitarist och nu beundrar jag Erik och hans förmåga ännu mer. Som sagt skam den som ger sej och innan ni vet ordet av har jag gett ut en egen cd med Cohen covers.

Glöm nu inte bort Ernst i kväll. Själv har jag lagt honom på bandning för jag har Oriflameträff på cafe Fredrika men sen kan jag ju se det om och om och om igen om jag vill. Smart va!

1 kommentar:

  1. Försök med att ta D i stället... Det kan fungera bra, sägs det här!

    SvaraRadera