Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 27 juli 2011

Semestern fortsätter med vänner


Sitter med sömnskorv i ögonen ännu denna morgon.
Jag har blivit hysteriskt bra på att sova länge om mornarna nu. Minns ni min första semestervecka? då jag var ute med Zeb mellan sex och sju nästan varje morgon. Men det var ju inte klokt egentligen, skönt men inte klokt.
Nej nu ligger jag och drar mej och svettas när mellan lakanen och slänger av mej täcket för att om en liten stund kura ihop under det igen. Det gäller att passa på för om en vecka har jag spenderat första kaffepausen på arbetet redan.
Gårdagen var en intensiv men rolig dag. Vi hade gäster, allt från Sundbyberg i Stockholm och från Essehemmet i just Esse. En riktigt trevlig eftermiddag med många skratt.
På kvällen var vi och fira goa mamma som fyller år idag. KRAM PÅ DEJ!
Där bjöds det på grillad korv och Ålandspannkaka. Den var för övrigt riktigt god så den ska jag testa på att göra själv för receptet har jag liggandes i mina gömmor.

Åt våra gäster igår hade jag gjort en Fransk hallonkaka, låter lyxigt värre jag vet men den var enkel att göra och smakade sommar. Så jag tänkte dela med mej receptet som jag för övrigt hittade i tidningen Lantliv.

2 ägg
2 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver (vilket jag nu i skrivandets stund kom på att jag glömt,därav lite kladd i mitten:)
200 g frysta eller färska hallon
Ca 100 g smör, kylskåpskallt

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform med fasta kanter.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
3. Bred ut smeten i formen. Fördela hallonen jämnt över. Hyvla över smöret så det täcker. Låt grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.

Severa med grädde eller smältande glass. Jami!

Fullt ös idag igen men jag återkommer senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar