Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 6 juli 2011

Cykeltur


Här fortsätter vi att göra det bästa av vår semester och det fina sommarvädret.
I morse blev det en skön sovmorgon efter att jag två mornar i rad varit på tidig promenad med hunden. Att sen sitta i solen och bläddra i dagstidningen i lugn och ro och fundera ut hur man bäst spenderar dagen, det är livet det.
Så småningom kom Patrik upp och genast frågade han om jag kan klippa militärfrisyr åt honom i dag. Det kom lite plötsligt eftersom jag tänkt att det blir nog med det sista vi gör här på söndag. Men nu är han hursomhelst stickig som en igelkott på huvudet och jag har nog slätat över hans huvud en och två gånger idag. Det blir mer definitivt nu för var dag som går.

På eftermiddagen satte gubben och jag oss på våra cyklar och trampade iväg till Jakobstad. Gick i några affärer och hamnade slutligen ute vid Pavis där vi åt varsin Jägarsmörgås och njöt av det fina vädret och segelbåtarna där ute till havs.
Att cykla är ett av de roligare motionsformerna jag vet men mina knän tar verkligt stryk och det blev att smörja med Ice Power när vi kom hem. Vissa andra kroppsdelar blir också ur funktion, ja man kan rentav undra om man tappat någon del ibland. Men det brukar lösa sej så småningom. Därför sökte vi också cykelbyxor med stoppning idag men de är rätt dyra och man kanske ska cykla mera än vad vi gör för att investera i såna.
Det värsta är nog ändå när man har upp ordentlig fart och får nåt stort flygkräk innanför blusen och klara att inte tappa fattningen och skrika i ren panik, hålla cykeln på banan samtidigt som man krafsar febrilt med ena handen för att bli av med kräket och bilar kör förbi. Det borde man få stilpoäng för.

I kväll har Patrik haft match och vår vana trogen har vi suttit bland publiken. Oavgjort och det var helt ok. Skulle gubbarna som alltid följer med på sidan och "kommenterar vitt och brett om hur de borde göra och inte göra" spela så skulle vi vinna alla matcher. Ibland blir jag så otroligt trött på dessa förståsejpåare att jag snart kommer att lägga en saftig kommentar. Men så kloka var de idag att de funderade om de skulle hoppa in som förstärkning men de kom fram till att före de far in på plan skulle de ringa ambulansen och färdtjänst. Kloka gubbar de där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar