Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 30 juli 2011

Att ta tillvara det sista



Hela semestern har jag tänkt att vi skulle leta fram Muurikkapannan och steka plättar. I dag blev det av. Det är nåt visst med stekta plättar utomhus och jag vräkte i mej en hel del kan jag erkänna.

Var på en liten loppistur på eftermiddagen. Kom på det rätt sent så nästan alla hade stängt men en superloppis som jag inte besökt förut fann vi och där strosade jag runt ett bra tag. Massor av grejer men inte just de ljuskopparna som jag nu har fått för mej att jag vill ha. Såg massor av dem på loppiset på Jakobsdagar men hade då inte ännu kommit till insikt om att det är just de jag vill ha. Typiskt.
Så det blir att leta vidare. En Lp skiva med Gary Moore fick följa med hem. Hittade också en annan skiva som det var så nära att jag tagit hem för alla goda och härliga minnens skull. Baccara, alltså minns ni dem? De två tjejerna, ena med rött långt hår och alltid klädd i vita kläder och den andra mörk med svarta kläder.
Vi hade skivan hemma när jag var barn och de var mina stora favoriter. Jag brukade sitta och rita av omslaget och speciellt rosen och namnet Baccara. Poserade framför spegeln som de poserade på omslaget och inbillade mej nästan att jag var den rödhåriga.
Min bästis och jag gick i barnträdgården på den tiden och vi brukade klä ut oss, bästisen i svart och jag i vitt och klackskor förstås. Alltid när vi slapp ute så sprang vi till ena gungan och gungade hårt och sjöng Yes sir, I can boogie ännu högre. Det där höll på ett bra tag och jag undrar om inte tanterna tröttnade på de "stora stjärnorna" ibland.
Nu harmas jag nästan på att jag inte köpte skivan till mej. För 4 euro hade jag fått äkta knaster och en liten bakåt tripp i tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar