Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 31 juli 2011

Kvällen före



Militärkängorna är igen på väg söderut med pojken. Nu tar det åtminstone två veckor före han kommer hem.
Därför känns det bra att arbetet börjar i morgon och jag börjar få nåt vettigt gjort. Dagarna går så mycket fortare då än här hemma för jag har ju som ni vet "världen färdig"och går mest bara och rullar tummarna.
Mina sommarlånga naglar är klippta och välslipade. Har haft ordentliga naglar i sommar och inte såna där avbitna som man tydligen kan ha även vid hög ålder. Jag kommer aldrig att sluta bita på naglarna, det är som en sjukdom som går i arv i rakt nedstigande led.
Cykeldäcken är pumpade, tänkte köra den sportiga stilen åtminstone första morgonen.
Snart ska jag söka fram arbetsbrillorna och försöka hitta de urtvättade och sunkna t pajtorna jag brukar ha i arbetet. Mycket att komma ihåg som jag förträngt i sommar.
Men före ska jag ut i trädgårdsgungan med ett glas vin, en god bok och riktigt ta in den vackra kvällen.

Förut i kväll när jag var ute kom en dam från byn gående med sin hund och en ny valp jag inte sett tidigare. Det jag kunde konstatera var att den påminde fasligt om Zeb,valpen,med samma tecken ovanför ögonen och samma färger.
- Hej, har ni skaffat en till hund?
-Ja, hon gick och fick valpar så vi sparade en.
-Jaha... Den ser nästan ut som vår Zeb, samma tecken i ansiktet och så...
-Ja, jag har också tänkt på det när vi gått förbi här och sett er hund. Men valpens mormor var en lapphund och pappan är en spaniel.
-Jasså, det förklarar saken. Eller...föresten hur gammal är valpen?
-Omkring ett halvt år.

Saken är den att Zeb här i vintras var på en olovlig friasresa till just deras hus och grannar. Men pappan var ju en spaniel hette det.


Är så inspirerad av Deko tidningens bilder från bostadsmässan. Men inte är det mycket en fattiglapp som jag kan göra om och fixa med i hemmet. Då kommer färgsprayburkar som en välsingnelse. För några euro får man nya och fräscha inredningsprylar att inreda med. Den vita korgen var en ful gulbrun tingest som kommer att få förvara nån pläd i sovrummet i höst. Den stora svarta krukan har varit blå med beiga blommor inristade. En ful pjäs som stått i förrådet i flera år. Nu ska den få flytta in i vardagsrummet när jag fått planterat fredskallan i den. På samma gång fick två ytterkrukor nytt lyft som varit gröna förut. Ena krukan får en garderobsblomma och den andra en vitblommande orkide´.
Ibland behövs så lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar