Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 9 december 2011

En liten fest


Hos oss har vi i kväll haft en liten födelsedagsfest för vår förstfödde.
Han fyller på söndag men då kallar arme´n igen så vi tjuvstartade. Vi fick en trevlig stund runt köksbordet med den äldre generationen.

Om vi nu fortsätter med mina bravurnummer i finskan så har jag i dag sagt nimipäivä (det artar sej).
På jobbet arbetar en finsktalande dam som nog förstår svenska rätt bra men det harmar mej att jag är så dålig på det andra inhemska språket. Hon är en skojig typ och fast vi aldrig haft några djupa funderingar tillsammans har jag tyckt väldigt bra om henne. En tid arbetade vi på samma plats och då kom mina finska ord en aningen tätare. Men det kunde ta en halvtimme att forma en finsk mening i mitt huvud och när jag väl fick den hasplad ur mej var jag stolt som en tupp. Sen tog det igen en halvtimme före jag kunde fortsätta så lite jobbigt var det nog.
Hur som helst har jag namnsdag i dag och det har hon också så det var då jag gick fram till henne och sa att vet du att du och jag har nimipäivä idag och pekade på oss båda två. Har du också sa hon då på finska förstås och sken upp i samförstånd. Så skrattade vi lite,skakade hand med varann och gratulerade. Jo jo, så mej säljer de inte i första hand!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar