Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 12 december 2011

En liten julhälsning


Det börjar bli dags att skicka iväg julkorten.
Har suttit och skrivit ner adresser på kuvert som årets julkort ska sändas i. Det är ganska knepigt med både namn och adresser. Vänner har gift sej och plötsligt är man osäker på vilket efternamn personen tagit, folk flyttar och adresser slarvas bort. Men det mesta går att fixa och för det mesta hittar korten fram fast inte adressen är fullständig.
Jag har tyckt om att få och ge bort kort och helst vill jag göra korten själva fast det tar tid men det är så roligt att skicka iväg sånt som man lagat själv.
I fjol hade jag just fått tryckt upp min akvarell av Esse kyrkan så då var det enkelt, bara att skriva på.
Då slog det mej att det vore roligt att skicka ett sånt kort till vårt gamla prästpar av deras "gamla kyrka". Skrev så en liten julhälsning till dem och förklarade för säkerhets skull vems barnbarn jag var ifall de inte skulle komma ihåg mej.
Ett par veckor efter julen var prästfrun in till mammas arbete och hon ville att mamma skulle tacka mej så mycket för det fina kortet, sa att det var det trevligaste kort de fått till julhelgen och en glad överraskning.
Tänk vad lite det behövs för att göra människor glada. Så lite tid det tar att plita ner en liten hälsning och inte kostar det särkilt mycket heller.
I år har jag tänkt ge åt två personer som annars inte får kort av mej men som har haft ett tufft år och vem vet, kanske ett litet kort piggar opp lite grann.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar