Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 25 december 2011

Juleri


Ja så har det plötsligt blivit juldagskväll och sover man bort enförmiddag så kommer kvällen ohjälpligt hastigt på.
Men om vi börjar från gårdagen så blev det först en runda med hunden i skogen. För nu gäller det liksom att motionera också för allt man vräker i sej för att få balans i det hela. Väl hemkommen väntade en varm bastu och det är tradition i det här huset,bastu på julaftonsmorgon så mycket bättre än det kan man inte börja dagen med.
Så var det dags för julbön, också det en tradition. Där träffade jag finaste Marina som jag inte sett på flera år sen hon emigrerat till grannlandet. Vi hängde ihop i unga år och så plötsligt stod vi där mitt i kyrkan och kramades och det var så fint.
Väl hemma igen blev det stora julbordet och vi satt och åt och åt. Jag kände riktigt hur det där förväxta julsvinet höll på att ta form. Hujedamej när vardagen tar vid och arbetshalaren ska dras på.
Kalle och hans vänner kom precis lagom efter att jag legat och pöst en stund och jag måste då säga det att Kalle på julafton gör mej till barn på nytt och det mesta kan man ju utantill vid det här laget. Så när jag satt där i soffan och härmade Ferdinand och hans mamma så satt pojkarna och himlade med ögonen och suckade men de lät sin mamma hållas, det är ju trots allt jul.
Kan du vissla Johanna håller jag fortfarande fast vid att är det bästa som nånsin producerats för tv och jag sitter där och bölar åt kärleken mellan en gammal man och en liten pojke som hittar sej en morfar. Helt enkelt underbar.
Efter det förflyttade vi oss till gubbens syster och familj för att vara med när julgubben kom på besök. Satt så där ett par timmar för att sen vandra hemåt, värma glögg och tända spisen och öppna våra paket.


Både mjuka och hårda paket är välkomna.


Man får också glädjas åt det lilla.


Gubben fick ett huvudbryderi med sin present, men den som väntar på något gott...

Mina julklappar bestod bla i en plånbok i det mjukaste läder,Arabias kaffekopp som jag samlar på,en bok,nagelvårdsmedel och det ska gudarna veta att behövs för det har gått åt en halv nagel till detta inlägg.Dessutom lite slantar att köpa nåt fint för. Så lite av varje.

I dag har vi blivit bjudna på mat och igen har vi ätit och ätit. Träffat folk som vi umgås med ungefär en gång om året just kring ett julbord men det är trevligt och att sen se hur barnen växer upp och vi bara blir fler och fler. Mamma sa att när våra pojkar börjar komma med sina flickvänner kommer hon att ordna julbord på sommaren ute i trädgården. Det vore kanske nåt att fundera på innan vi spränger väggarna.


Här är jag med min fina rara mamma.

Nej om man nu skulle ta sej nåt att äta! Måste kika i kylskåpet och plocka en köttbulle eller två,lite morotslåda,kanske en skinkbit...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar