Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 4 december 2011

Skåla i vikingablod


Det blev en julfest som heter duga.
Så bra den blev vår fest fast vi var många som var rätt skeptiska till vikingamiddagen. Det är ju så att går man på teater för att se Hemsång som var sista delen i triologin om Siklax så vill man klä upp sej lite smått. Det känns rätt så fint att gå på teater för oss som inte är så ofta.
Men att sen fortsätta färden till Solf och gå på vikingamiddag är rätt så tvära kast. Men som tur var fick vi kåpor/förkläden att ha på oss.


Det var liksom inga krusiduller med ätandet utan bara att hugga in med händer och tänder.
Inbakad potatis,revbensspjäll,broiler,lax,nöt och griskött. Alla fick varsin puukko att skära loss köttbitar med sen var det bara händerna som gällde. Dryckerna serverades ut plåtstop och metallsmak kändes i munnen till först men sen var det inget man tänkte på för det var fullt sjå med ätandet. När man var lagom klottig om fingrarna var det bara att torka på förklädet eller bordsduken. Det såg ut som om svin varit framme sen det dukades av men vi hade roligt. Bästa julfesten hittills om nån frågar mej. Rätt komiskt när alla sitter med horn på huvudet och skålar i vikingablod.


Krögaren själv underhöll oss med historien om hans cadillac och hur det gick till på hans friasresa till Esse. Han var en rolig typ och fick de flesta att släppa loss ordentligt.
Härligt att få träffa sina arbetskamrater utanför arbetet och deras andra hälft, det stärker banden ännu mer.

Har ni inget annat för er i kväll vill jag rekommendera dokumentärserien Drakan från FST5 klockan 18.30. I 12 avsnitt får vi följa med beväringarnas militära vardag och kanske vår Patrik också dyker upp i bild. Det här har åtminstone jag väntat på hela hösten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar