Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 10 december 2011

Jul på Södermalm


Jul på Södermalm har aldrig förut passat in i mitt schema men i år passade jag på att besöka julmarknaden. Den första för denna jul för mej så det var hög tid. Blev glatt överraskad av de många försäljarna och det fina hantverket och vilken trängsel sen! Massor av folk och barnvagnar.
Köpte dock inte så mycket, bara en prydnadsstjärna och eukalyptushonung för kommande förkylningar. Ett mycket passande ställe för julmarknad i gammal gårdsmiljö.

Familjen hade jag också med men de gick omkring i affärer så länge. Patrik köpte ny vinterjacka för födelsedagspengar och Erik svettades jag omkring med för att hitta en skjorta till julfesten. Det är inte lätt att engagera såna som inte själva tycker de är i behov av något och inget tilltalar dem, men till slut hittade vi en som han tyckte "att jag tar väl den här då". Vid det laget var jag lätt irriterad kan jag säga.
Ungarna vet inte heller om de behöver några julklappar, nåja en ny bil och en några tusen euros förstärkare skulle väl duga men de vet att det är orimligt så sånt nämns inte överhuvudtaget. Men jag har tjatat om det i veckor nu och inget vet nåt så de måste vara rätt nöjda ändå.

Väl hemma så slängde jag ihop en bröddeg så nu är vi 9 bröd rikare i det här huset. Om jag ännu hinner före jul ska jag göra knäckebröd för det är roligt och riktigt gott. Jag tror det blir en jul där vi satsar på maten och gemenskapen. Det är väl ändå det viktigaste att få vara tillsammans.

Jag har fått förfrågningar om hur det går med nya sängen från flera håll t.o.m från Sverige.
Jag kan bara meddela att jag sover som ett litet barn och det är det bästa inköpet på flera år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar