Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 6 februari 2012

Rapport från sjukbädden


Måste passa på mellan sovturerna att ge lite livstecken från mej. Kan bara säga att jag är rätt däckad och ligger mest och hackar tänder under pläden. Men för en stund sen slank en Burana ner så nu går det ett par timmar igen.
Har fått mej ett par inredningstidningar som tröst för postpaketets frånvaro och de har förgyllt mina vakna timmar idag. Har en längre tid (flera månader) legat lågt med inköp av sådana som faktiskt är rätt dyra men slog så till med två idag. De har gett mej sån inspiration så det inte är klokt, typiskt när man knappt orkar hålla upp ögonlocken för att röra ihop nåt ätbart. Väntar nu på att tillfriskna så att jag kan komma igång med nåt projekt.
Under tiden ska jag berätta om bilden ovan och hur tidens vingslag fladdrade förbi när jag såg "skåpet"i en av tidningarna. Min farmor hade ett liknande toalettbord med en oval spegel där ovanför. Tror det finns hos min ena farbrors familj idag. Om ni vetat hur många gånger jag som liten flicka suttit framför den spegeln. Sjungit och mimat som flickor gör. Så i den mittersta lådan fanns farmors alla smycken, guldkedjor, broscher och pärlhalsband från söderns länder. Där fanns också små parfymflaskor och krämer och doften som etsat sej fast i lådan den har också etsat sej fast i mitt undermedvetna för alltid och när jag såg bilden så kom den underbara doften till mej på nytt. Den gula flaskan med LdB (Lait de Beaute) som farmor alltid använde och som doftade så gott. Jag har faktiskt ibland köpt flaskan själv bara för doftens skull och de positiva vibbar den gett.
Jag borde ha kommit ihåg detta när jag berättade om mina minnen på hennes 85 årsdag men får berätta det nästa gång jag besöker henne i stället. Min kvinnliga fåfänga (som kan dyka upp ibland) har definitivt fått sin början där vid farmors toalettbord och den underbara doften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar