Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 21 december 2012

Min morgon i köket


Vad mysigt det är att tidigt om mornarna tassa omkring i huset.
När det ännu är kolsvart ute och temperaturen har sjunkit under - 20 strecket. Dricka kaffe och se de arbetande ännu söka sej ut en sista dag före ledigt. Vänta tills klockan har blivit mindre okristligt tidig för att sätta igång med det sista baket före jul (det går ju faktiskt att baka efter jul också:))
Snickaren kom hem i gårkväll efter sin julfest och honom vill jag inte väcka för tidigt.
Det blev lite småbröd i köket. Utgick från ett recept och satte till hackad choklad och solrosfrön. Sitter så här med sega chokladsmakande bitar.
Fyra vörtlimpor står strax redo för ugnen. Sen slutar jag. Lite godis ska vi väl smälla ihop ännu men det får bli till söndag, annars finns inget kvar på julafton.
Zeb sover i sängen bakom mej, glad att få vara inne när det blivit så smällkallt. Hör att nån börjat röra på sej i rummet bredvid så jag ska sätta upp lite kaffe och bjuda på småbröd, det blir väl ett bra morgonmål. Fåglarna har fått solrosfrön på sitt bord OCH en gran står i förrådet!
Snart snart är julen här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar