Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 9 juli 2011

Med dörren öppen mot sommaren


Största delen av eftermiddagen och kvällen har åskan kommit och gått. När man väl trott det var över har det bullrat till igen. Nu tycker jag om åska i måttliga mängder så mej har det inte stört nämnvärt.
Jag öppnade båda dörrarna och hade korsdrag för att få in den kyliga luften som kom med åskan och regnet. Satte mej i den röda soffan i hallen med en inredningstidning och jag tror det var den bästa stunden på dagen. Skön sval luft strömmade in och vyn ut genom bakdörren kunde ha varit sämre (bilden ovan). Zeb försökte smita ut en gång men med det samma kom en rejäl smäll och han rusade genast in tillbaka till tryggheten. Det var den enda gången han försökte smita sedan låg han vid mina fötter och sov.

Före ovädret kom var jag på hantverkarmarknad vid Fornstugan. Träffade en massa trevligt folk och fick en timme att gå där. Farmor hade beställt en kaka med mej så det inhandlade jag genast, hembakt går alltid åt i rekordfart. Själv köpte jag ett bröd, beundrar de som värmer upp huset med brödbak i dessa tider. Så såldes dvd:n Ådalsbygd II och den kunde jag inte motstå när jag fick veta att min farfar fanns med på filmen. Den är inspelad på 60 och 70 talet och det är nog mycket som ser annorlunda ut i dag. Med på filmen fanns flera av min och gubbens släkt och andra vi kände till. Verkligt intressant och vad bra att den kommit som dvd och till försäljning. Den borde finnas i alla Essebors ägo och de som skulle vilja vara Essebo :)
Satt så en stund med farmor som har det kämpigt i värmen. Jag gav henne ett gott råd,att låsa dörren och splita av sej näck, det finns inte så mycket annat att göra åt värmen. De gamla lider nog av hettan, den har varat i så många dagar nu.
Farmor hade beställt ett nytt armbandsur åt sej. När hon trycker på en knapp säger klockan vad den är, oj vad jag gillar dessa små finesser som underlättar åt synskadade.

Patrik kom hem från H:fors och var nöjd med resan och konserten. For iväg igen med kompisarna på grillfest. Det är ju lite sista kvällen med gänget om man säger så.
Erik är med sina kompisar vid Enafolk (mitt mommos och moffas) och spelar dataspel. Första natten kom han hem halv fyra, i morse kom han halv sex och i kväll när han for fråga jag om han kommer hem mera i dag, nä, det far nog till i morgon blev svaret. Men det är ok, jag vet var han är och där finns kylskåp och mikro så de har allt de behöver när datorerna är med. Det är sommarlov och de är unga bara en gång så lev och ha roligt nu, sen kommer andra bekymmer.

I fall det är nån som undrar över min nya hobby så håller jag fortfarande på. Jag behöver inte längre bli blå i ansiktet av att det tar så lång tid att byta ackord och jag har börjat spela en ny låt Ain´t no cure for love och det går som på räls hrm...
Nu är fingertopparna röda och ömma av att ha tryckt desperat på stålsträngar så lite vila blir det nu.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Du får nog ta och komma hit snart och instruera mig och dottern om hur vi kan ändra så att vem-som-helst kan svara på våra blogspottar. Som det nu är kan bara de som har egen blog + de som går in på Google svara...
    Du lyckades ju ändra ditt men inte ens den allvetande dottern lyckas! :) :)
    Välkommen att hjälpa oss (annars också!!!) om du kan det...

    SvaraRadera
  2. Nej nu kom inte ens mitt namn med.... Det är ju adina som skriver men det räknade du säkert ut!

    SvaraRadera