Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 25 oktober 2014

Det försvinner


Älskade mormor, jag glömde din födelsedag i dag.
Hur är det ens möjligt när du betytt så mycket för mej. Är det vad åren som går gör med oss som ännu är kvar. Allt blir lite diffusare och vi glömmer viktiga dagar, dagar som förut var så viktiga.
Ett ljus har brunnit för dej sen jag blev påmind om vilken dag det är. Har tänkt på alla roliga födelsedagar när vi alla samlades i ert stora vardagsrum och det var skratt, glädje och värme allt igenom. Om jag ändå fick ett enda ögonblick tillbaka. Ett enda ögonblick.
Älskade mormor, jag glömde din födelsedag i dag.


Det blev en liten stadsresa. Och jag bröt mot mitt heliga löfte att inte sätta min fot i Halpa.Halli på länge än när de inte har klart det här med årstider. Men jag hade lovat en kupe´värmare åt lillebror och har man lovat så har man. Gick också en loppisrunda men kom tomhänt därifrån. Höll i en bok med Jörn Donner men la den tillbaka, där sparade jag en euro.
Vi svängde in till mammas efteråt och dit blev vi ett tag eftersom vi trasslade in oss och redde ut en hel del teknik.
Jag hade ändå lite bråttom för jag ville hem och kocka. Ibland kan jag tycka det är så väldans trevligt i köket. Att stå och skära och hacka samtidigt som medryckande musik spelas i bakgrunden. Det skulle bli älggryta med potatis, rotsaker, lök, vin, öl och soja i en salig blandning. Dessutom tillsatte jag stekt bacon när jag tyckte älgbiten var lite liten. Dukade med det bästa porslinet som finns i vår ägo och kom ihåg uggle servetterna jag hade hem från Sverige. Ni ser ju att servetterna matchar bordsduken. Jojomen.


Efter två timmars rörande i grytan var det färdigt att serveras och den bästa uppskattningen man kan få är när den kinkigaste i familjen tar en portion till. Då vet man att man lyckats. Det var supergott! På torsdagens ÖT finns grundreceptet för den intresserade.

2 kommentarer:

  1. Mommo sko ha fösteji nagang kan a glöm å vi minns jo allt fint tär imilla / tack för titten ida / bruk moffa sej / mamm

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så sant så. Tack sjölv fö en fina etmeddag!

      Radera