Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 5 oktober 2014

Söndag


I går hämtade jag hem tavlorna som inte kom med till årsutställningen.
Det betydde att jag fick mej en ny tavla på väggen som jag ramat in till gallringen. Glad att jag nu kan glädjas åt den här hemma i stället. Det för i sin tur med sej att ännu en tavla sällar sej till garderoben men tillika har jag ju möjlighet att fritt byta vartefter jag känner för det.
Mamma och Hasse har dragit hem husvagnen för vintern och i gårkväll lekte vi campare där hemma på gårdsplanen. Blir ju mysigt nu när mörka kvällar kan lysas upp med små mysbelysningar. Klockan var rätt mycket när vi kom hem men ingen var trött så vi bestämde oss för att se en ny Wallander film som bandats där ännu på småtimmarna. Gillar skarpt Wallanderfilmerna och Krister som spelar huvudrollen. Han är en småsluskig typ och spelar rollen väl.
Vaknade till en solig söndag med kalas i granngården på tapeten. Så har vi städat undan lite till inför vintern fast det just nu känns långt till snö. Ändå kan vi ha den här när som helst.
Jag som har en gnagande förkylningskänsla varje morgon kör hårt med solhattsdroppar. När jag i dag gjorde mat så var det med vitlöksbitar i näsborrarna. Det gör susen ska ni veta. Att gå omkring med hushållspapper utstickande ur näsan är en riktig hit.
Måste annars säga att jag i dag gjorde den godaste maten, ja, kanske under hela min tid som den som står vid spisen varje dag tid. Enkelt men gudagott och alla var ense om att det var smaskens. Tog två älgköttsbitar ur frysen ( en tacksamhetens tanke till svärs) redan i går. I dag stoppade jag dem i grytan tillsammans med en burk öl, en flaska soja, lagerblad och pepparkorn. Fyllde på med vatten tills köttet täcktes. Kokade en och en halv timme ca. Gjorde potatisklyftor av vanlig potatis och batat, olja och grillkrydda till. Av skyn som blev kvar från köttet blandade jag i lite grädde och hettade upp. Till mej själv för att ingen annan fattat galoppen gjorde jag pesto av spenat, olja, salt, solrosfrön och vitlök, massor av vitlök, allt för att hållas frisk.  Det blev fantastiskt. Köttet smälte i munnen och den salta gräddiga såsen gjorde sitt. Inte ens restaurangmat hade slagit det. Masterchef, det är jag det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar