Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 15 september 2012

Aroniaträdet


Skulle ut med soporna i dag och såg till min förfäran att gårdagens blåst hade knäckt en gren på vårt aroniaträd. Det är inte mycket som gör mej glad i vår trädgård men just aroniaträdet har jag alltid tyckt om. I år ger det mest skörd vad det gett hittills och på trådsmala grenar hänger massor av tunga bärklasar.
Så det blev att ha lite första hjälp. Klippa bort den knäckta grenen, fram med sårsalva och sen offra ett par strumpbyxor att binda om med så att inte mer skulle gå sönder. Sen plockade jag ner ett ämbar med bärklasar för att lätta på bördan och genast sträckte grenarna på sej lite mera.
Vilken himla tur att jag köpte hem en flaska brännvin i går. Den var tänkt till just aronialikör som jag brukar göra om höstarna. På grenen som gått av plockade jag exakt en liter bär som det ska vara till likören och nu står allt i en bunke i kylskåpet. Där ska det stå i tre veckor för att dra och efter det gör jag en sockerlag med vaniljstång, silar och tappar på flaska. Så ska det stå lagom till julen. Riktigt gott att ta sej en stänkare efter julkaffet.
Receptet har jag hittat i Leif Blomqvists bärbok tillsammans med andra läckra recept på aroniabär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar