Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 5 september 2012

När musiken förenar


Konserten som skulle upplevas av 12 000 personer började 19.00 och portarna öppnade 17.00.
Skulle kanske trott att vi då redan skulle stå och rycka i dörrarna men det gjorde vi faktiskt inte. Nej vi satt lugnt på Stockmann och åt rostbiff, lufttorkad skinka och rödbetspaj med chevre´som vissa rapade av hela kvällen sen, jag i min tur fullkomligt älskade osten. Skålade för Cohen och vår fina kvalitetstid tillsammans som mor och dotter.
Efteråt snurrade vi runt bland klädvinglorna tills mamma plötsligt sa att klockan är fem och vi fick bråttom ut. Som tur var hade vi hotellet nära intill, bara över gatan. In på hotellrummet och bättra på läppstiftet och ut igen till en väntande taxi. Chauffören tyckte kanske vi såg aningen knäppa ut där i baksätet med likadana hattar och t shirts så han frågade vad som händer på Sonera stadion och vi svarade unisont : LEONARD COHEN !!! Hahaa, det är sånt som får mej att gå omkring med ett fånigt leende på läpparna så här efteråt.


Före klockan slog sex var vi i alla fall där och började med att köpa nya pajtor. Eftersom vi misstänkte att det blir sista tillfället köpte vi två stycken var, snygga som attans.
Vi kunde faktiskt ha fått sitta så här långt bak...


...om det inte vore för denne man Jarkko Arjatsalo. Cohens vän från Esbo som grundat Leonard Cohen files och som jag efter vår första konsert blev medlem i. Det betyder att jag fick brev av Jarkko när det blev känt att det skulle bli en tredje konsert och vi fick möjlighet att boka biljetter till allra först. Därför fick vi plats på tredje rad mitt emot scenen. Alltså en hyvens karl den där Jarkko.


På området fanns Essebor, utflyttade Essebor och garanterat de som skulle vilja vara Essebor.
Vi träffade på släktingar till gubben som var på sin första konsert och de pratade vi med en bra stund.
Efteråt på stan hördes det om Cohen i alla gatuhörn och Hallelujahrop ekade här och var.
På tåget hem satte sej ett par från Kokkola som också varit på konsert ner vi samma bord i restaurangvagnen och det blev förstås en hel del snack. I samma tågvagn som vi fanns en karl också från Kokkola trakten som varit med och när vi steg av i Bennäs sa han åt oss att vi far väl på nytt om två år då. Snacka om att musik förenar.

2 kommentarer:

  1. Vilken upplevelse du har varit med om! Fina bilder dessutom :) /Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vet du det här kommer att ta mej genom hela den mörka vintern :)

      Radera