Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 20 juli 2014

Dag 2

Efter hotellfrukosten var vi redo att börja dagen.
Hotellet har Jopo cyklar som man får låna 3 timmar i taget och naturligtvis passade vi på. Ett enkelt och behagligt sätt att se staden och dess omgivningar.  Det kändes vingligt med en liten Jopo till först men sen var det bara skoj. Vi trampade runt på en massa leder och jag kunde inte hålla mej utan utbrast "johdladihoo" och vinglade från sida till sida för jag kände mej som Hedvig i från a till ö där jag trampade fram rak i ryggen.
Eftermiddagen har vi tillbringat ute på Hailuoto. For över dit med bilfärja och körde sen så långt vägen bar (30 km). Då kom vi fram till ljuvlig sandstrand med äkta havsluft och Marjaniemi lotstation. Där var väldigt vackert och vi vadade i havet trots att simkläderna var med men de låg i bilen.
Hur som helst var det en massa väntande på färjan bara för att uppleva det men som vi sa, vet ju aldrig om man tar sej dit ut igen.
Vilar nu på maten som vi för en stund sen intog i stan. Man blir väldigt trött av att vara igång hela dagen. Men tanken är att vi ska låna Jopona på nytt ock bege oss till Nallikari för att se solnedgången. Det är ju vår sista kväll här så den ska vi inte sova bort. Och som vi hörde av en man i går "Terve nuori pari!" Å ja, unga par sover helt enkelt inte bort ungdomstiden.

2 kommentarer: