Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 16 juli 2014

Smöret är slut!


Svalare än så länge i dag och det fläktar skönt därute.
Hängde nästan på dörren när Prisma öppnade i morse och slarvade hem några väskor mat igen.
Det är väldans charmigt och oslagbart att ha tre storätande karlar i huset men inte lika charmigt när kylskåpet gapar tomt. Men jag ska inte klaga för sönerna är väldigt duktiga med att handla hem mat de också. Alltid när de ska ha nåt åt sej själva slinker lite mat med i korgen, mycket med gul eller röd lapp på (det har de lärt sej av sin mamma). Men är man fyra arbetande familjemedlemmar anser jag att det är en självklarhet att alla hjälps åt. Jag driver verkligen ingen hotellverksamhet utan är en vanlig utarbetad metallare.
Men det var nästan kris redan sent i går kväll när det förskräckt konstaterades att smöret är slut. Smöret är slut! Har vi inget smör! Katastrofen var ett faktum helt klart, och jag försökte lugna med att vi överlever nog en natt och ett morgonmål utan smör. Annat pålägg fanns ju.
Nå nu gick det så att pigga mamma hämtade hem smör åt sina småttingar så länge de sov sin skönhetssömn. Allt frid och fröjd i huset.


Så har jag belönat mej med kaffe och mandelkubb, nått av det godaste i bakverk som finns.
På spisen puttrar risgrynsgröt i rödmjölk som avbrott i allt grillande och mina nybörjade sockskaft ligger och väntar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar