Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 27 juli 2014

En tur till havet


På cykeltur till Fäboda i dag.
Tänkte nog först när gubben kläckte ide´n att det orkar jag aldrig. Men envisheten tog över och det var ingen match alls när vi hade drickpauser och vinden fläktade.
Vi har bekanta som har husvagn där men tyvärr var de inte på plats, det hade varit så skoj att överraska dem, ungefär som i Gevaliareklamen. Men vi kände oss som hemma och låste våra cyklar där, tog oss in i förtältet för att byta om till simppare.
Vi meddelade dock grannarna att jag var släkt med vagnsägarna för annars vet man inte om vi skulle blivit anmälda. Vilt främmande folk som bara tar för sej.
Så simmade vi omkring i havet en god stund, vadade över till några klippor längre bort och satte oss i solen för att torka och vinden var så skön.
Tillbaka till vagnen för att byta om och gick sen till kaffestugan för kaffe och smörgås.
Det gick väl som så efter att jag pratat med ägarinnan att vi nånstans på vägen har mötts när de var på väg dit. Så kan det gå men ännu är ju säsongen inte över så kanske vi träffas där ännu.


När såna här gulligt vaggande individer möter en på vägen måste man ju bara stanna. Inte blyga alls och det var massor av dem.


Halva vägen kvar så tyckte jag att det såg oroväckande mörkt ut mot hemtrakterna. Så vi la i en växel till ifall att.  Tog inte länge förrän vi såg blixtar och dunder. Trampade som ett svin och pulsen var säkert uppe i flera hundra. Försökte klara oss undan regnet men det gick inte.
Det var över oss på ett ögonblick och visade ingen som helst barmhärtighet. Jag som drog så mycket väder efter den snabba färden tänkte nästan drunkna i det. Och ingenting såg jag framför mej och fick helt enkelt stanna och vända ryggen till. Vi tog skydd under ett biltak på en gårdsplan och väntade en stund före vi fortsatte. Vi var verkligen inte långt hemifrån då längre men det gick helt enkelt inte att se nåt framför sej.
När vi kom hem och jag tog av mej skorna rann det vatten ur dem och gubbens hjälm var full av grus och lera som skvättat upp.
Så efter vilostund och mat är jag nu rätt mör i kroppen men det ska ju kännas att man haft en heldag denna julisöndag. Min mamma fyller år i dag och befinner sej troligtvis just nu på en båt mellan Mariehamn och Stockholm. Älskade mamma om du läser detta: hoppas du har en fantastisk dag, du är så värd det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar