Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 28 juli 2014

Trolskt


Det blev riktigt fint sent i går kväll.
Efter åska och regn kom solen tillbaka med full styrka och värme. Sen när solen sjönk och det blev svalare i luften kom dimman sakta svepande över markerna.
Det kom nån katastrof film om hajar på tv som skulle ses på men jag tog simdräkten och mobilen ner till ån för dagens sista dopp. " Ifall jag inte kommer tillbaka har nån haj säkerligen tagit sej en kvällsbit" sa jag.


Fasiken alltså, jag har en hares hjärta och en fantasi mer än ett dussin 5 åringar tillsammans.
Där jag vadade ner till djupare ställen stirrade jag som en hök ner i vattnet. Det var alldeles tyst, inte en krusning på ytan och en dimma som svepte längre och längre in. Kastade mej i och sprattlade vilt omkring som för att skrämmas. En haj hade verkligen blivit skräckslagen av mina sprattlingar och flytt. Jajjamensan! Hastigt opp igen och jag kunde pusta ut och pulsen lägga sej i mera normala nivåer.


Måndag morgon och den yngsta i familjen återvände till arbetet efter två veckors semester. Det gjorde att jag kom mej upp mycket tidigare och det var riktigt skönt. Tog en kort promenad med hunden och gjorde undan lite småsysslor som lämnar för att det är för varmt och ingen orkar. Det var molnigt och svalt och jag hoppades att det skulle fortsätta så där jag sen satt med min kaffekopp.
Men nej solen hittade sin väg ut genom molnen och värmen steg direkt.



Så har sista semesterveckan inletts och det känns helt okej.

2 kommentarer: