Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 24 juli 2014

Vad är det för veckodag


Blir visst lite kollrig i knoppen av ledigheten.
Får verkligen anstränga mej till max när jag slår upp gluggarna sent om sider om mornarna och undrar vilken veckodag vi befinner oss i. Men det spelar egentligen ingen större roll, bäst när allt flyter omkring i luddig lättja och njutning.
Fast jag inte gillar när taklökar växer på längden och börjar blomma kan jag inget annat än beundra den första utslagna blomman. Liten men bedårande vacker.
Humlorna har hittat rönnspireorna och det var surr i alla tonarter när jag gick till uterummet. Tror inte att det räckte med 100 humlor, för de var överallt. Sånt blir jag glad av för de är så viktiga insekter. Folk skrattar åt mej när jag hittar en svag stackare på fabriksgolvet och jag försiktigt tar den på ett papper och för ut den i gräset, men då känner jag att jag gjort nåt bra.
Men vart har nyckelpigorna tagit vägen? Finns ju inte en endaste en av dem. Jo en har jag sett, men den var död...


Stackars Zeb har ont i tassen.
Redan igår kväll tyckte jag att han slickade sin tass frenetiskt och så i morse fortsatte det efter att han fått mat. Tog mej en närmare titt och mellan tårna har han ett ful sår av nåt slag. Så vi började med första hjälp här hemma till att börja med. Smorde med bakteriedödande salva, klippte sönder en stumpa till passande storlek för en tass och tejpade fast. Allt för att det ska få möjlighet att läkas. Trodde inte ett ögonblick på att strumpan skulle få vara kvar utan han skulle slita i den tills det är borta men han verkar så nöjd över att ha bandage och accepterade den genast.
Kan tänkas också att han insett att alla tycker lite synd om en som är lindad och att det blir mera av kliande bakom öronen. Man får ju inte vara dum heller.

2 kommentarer:

  1. Fy sjutton bara int he er som Naldo har kallas furunkel svår att få bort, do ska koll noga

    SvaraRadera
    Svar
    1. Veit du att ja tänkt strax på he :( Måst föli me i nö å si va he var till. Vi har no na riitti måndasexemplare ti hundar du och jag :)

      Radera