Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 28 juli 2014

När åskan tar över


Det har varit en lång och seg måndag.
Kanske för att jag steg upp med tuppen för att hinna säga hej åt en arbetsåtervändare.
Kanske för att det åskat hela eftermiddagen och tryckt ner mej i nått modd som jag inte kan förklara. Faktiskt också första dagen som jag slängt mej på sängen och jämrat mej att nu är det för varmt. Det var nångång mitt i dagen när världen och vinden stod stilla. Sen har det fläktat ganska skönt och har man dessutom sökt sej i skuggan har det gått att leva med.
Men annars har jag inte gjort något av större betydelse, klippt ner lite lavendel, sålt en byrå, plockat in lite vinbär ( de vita verkar vara färdiga) och stickat på mina långskaftade sockor. Ja jag förbereder mej smått på den kommande vintern och för att inte tala om en kall och dragig arbetsplats där sockorna ska användas.
Skördetiden börjar vara här.
Tänkte på det när vi satte oss ner för att äta i dag. Nypotatis ur fammo och faffas land, morötter, sallad, persilja och tomater från egen odling, grillkorv från...nå det vete fåglarna och kanske lika så bra det. Men hur som helst så känns det bra och smakar gudomligt. Körsbär äter jag dagligen och det första hallonet slank ner i dag. Och vinbären då förstås. Just det här att gå omkring och plocka i sej smått och gott ur egen odling, finns inget Prisma som slår det.
Att ha tillgång till ån när man känner och har lust för det, att bo på landet med skog och åkrar som närmsta granne. Blir alldeles rusig av bara tanken.
Tanken på hur bra vi har det vi landsbor, frihet natur och stillhet. Bara att ta för sej och njuta.

2 kommentarer:

  1. Hejsan Anette, vad fint du skriver ! jag tänkte sitta ute och måla någon liten akvarell idag men det blev för varmt,trots den intensiva regn och åsk -stunden som friskade upp på em. Men inte klaga ,nog hinner vi svalna till hösten :) Ha det gott! Hälsningar Carita Sch.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men hej på dej! Det är nästan för varmt att måla nu, pappret torkar för snabbt :) men som du skriver tids nog kommer svalare väder så nu är det bara att njuta. Vi fick inget regn i går, gränsen lär ska ha gått ca 500 meter från oss men så fick vi ordentligt i söndags istället. Ha en fortsatt skön sommar o Tack för att du kommenterade, sånt blir jag glad av!

      Radera