Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 11 augusti 2018

Ögonblicksbild och musik i augustikvällen


Så glad att jag nästan alltid går med mobilen på mej. Det är då man får till ögonblicksbilder som denna av grannens får. Vi gick förbi, hunden och jag och jag hann knäppa en bild före de alla var ute och koncentrationen var borta. Detta blev en av sommarens favvobilder och ska avbildas i någon form.

I kväll har vi varit till kyrkan som kontrast till de två senaste lördagskvällar. Det var Musik i augustikvällen med Sven-Olof Ray vid orgel och recitation av Monica Cederberg. En sak är jag säker på och det är att orgelpiporna är urblåsta, inte minsta dammkorn eller fladdermus finns där längre. Det var mäktigt enligt mej ( vi är ju lite olika i detta hushåll på det planet) det fyllde hela bröstkorgen kändes det som. Visst, det fanns också sånt jag inte greppade men på det hela satt jag ofta och bara blundade. Jag hade förstås min favorit när vi gick ur kyrkan som fortsatt spela i mitt huvud. Intermezzo ur operan Cavalleria Rusticana. Så ljuvlig att jag kunde höra den om och om igen. Jag fick sån längtan efter en opera att jag måste se denna på youtube. Hoppas Schaumanhall visar operor i vinter också.
Sen fick jag höra nåt som jag kanske hört förut men som jag glömt. Att min morfar och morbror i tiderna ska ha målat kyrkorgeln och nånstans där uppe ska morfar ha ristat in sina initialer E.E. Nu har det ju målats om sen dess men visst vore det roligt om man kunde få syn på det. Morfar som hör till mina stora idoler i livet.

Här kan ni lyssna på musik ur Cavalleria Rusticana om ni har lust och vill njuta ett slag Intermezzo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar