Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 12 oktober 2011

Att snickra är att skapa



Har tillbringat kvällen på föräldramöte vid Optima Hagagränd i Terjärv.
Denna fantastiska skola som det alltid är lika trevligt att komma till. Vet inte vad jag gör när Erik tar sin examen därifrån och slutar. Kanske det skulle ha varit den där lillebror som Erik så önskade sej så kanske han också skulle blivit träartesan. (Nu var det ju så att när Patrik visat bilder ur sin skolbok hur det går till när barn blir till så ångrade sej Erik genast för sånt äckligt ska inte hans föräldrar behöva hålla på med.)
Men atmosfären är så bra i den skolan och lärarna kom ihåg Patrik och frågade efter honom. För att inte tala om allt vackert som tillverkas i den skolan.
Nu just hade de en svensk träsvarvare på besök som lärde dem svarva skålar av färska björkar. Han gjorde en skål också som vi föräldrar fick vara med och se när den tillverkades och jag kan bara säga att det var inte första gången den mannen svarvade. På bara några minuter hade han den slätaste skål till beskådning.

Patrik ringde för att meddela att han överlevt marschen idag. Men trött var han och sjuka fötter, dessutom hade nåt skavt på en ryggkota så han hade fått en stor bula.
Men han får sätta sej på bussen imorgon och komma hem och så behöver han inte samla in några pengar på fredag utan får vara ledig. Så då åker han för att hämta lillebror och en kompis från skolan och får på samma gång träffa sina gamla lärare. Det såg han fram emot.

Själv får jag just ta natt efter att ha sovit ca 3 timmar föregående natt. Ibland är det här med sömn inte så enkelt. Men jag låg som död en halv timme efter arbetet idag. Annars hade jag väl somnat bakom ratten till Terjärv. Jobbigt att köra efter våta och mörka vägar och regn som piskar mot rutan. Dessutom sprang Hälge över vägen men för mej var det inget nära ögonblick, dock han som körde om hade det kunnat gå riktigt illa för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar