Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 19 oktober 2011

I städerna två



Förmiddagen började med ett besök hos fysioterapeuten på arbetshälsovården.
Där var jag inne 45 minuter och fick goda råd med små jumppaövningar och töjningar. Så pratade vi också om hur viktigt det är att bryta mönstret om man börjar få mycket besvär med kroppen som jag nu har. Vid 40 är man inte längre som 20??? och både orken och muskelstyrka blir sämre. Styrkan ska jag försöka träna upp på egen hand bara armarna får ta igen sej ett par dar till.
Att ha ett sånt fysiskt krävande jobb som jag har gör att man inte orkar fundera så mycket på kroppen och den återhämtning den skulle behöva ha när kvällen kommer.
Hon var inte alls förvånad över att armarna har fått för mycket stryk när jag förklarade och visade mina arbetsrörelser. Så nu har jag lovat mej själv att pausjumppa mer och inte låta arbetstakten bli för hög och krävande. Ingen tackar mej ändå för det.

Erik var med till stan för att få sej nya värmebyxor och en jacka.
Byxorna gick lätt att hitta och jackan likaså men tyvärr hade de inte hans storlek mera för efterfrågan på dessa jackor hade varit stor. Men skam den som ger sej. När gubben kom hem körde vi till grannstaden och där hade de passande storlek av samma jacka och pojken var nöjd. Vad gör man inte för de sina.



En sån där liten sak jag går och suktar efter är Iittalas Kivilyktor.
De är så underbart vackra i sin enkla stil och färgerna ljuvliga. Flera år har jag kastat längtande blickar till de julröda med då de är så fruktansvärt dyra. Nu i dag blev det en lågpris budget variant. 4 röda glaslyktor av märket House för 1.95 st. Iittalas röda närmar sej 30 euro st.!
Just nu är jag nöjd med dessa MEN jag ska ha av den äkta varan ännu nån dag och av alla underbara färger. Skulle bli så vackert i en dukning.
En sista önskning för idag är att få sova i natt. Börjar bli smått hängig efter nätter av bortdomnade armar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar