Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 1 oktober 2011

Janne Schaffer



Ibland har man turen att befinna sej på rätt ställe i rätt ögonblick. I går var ett sånt.
Erik och jag hade planerat in konserten med Janne Schaffer och Markus Wargh i veckoslutsplaneringen. Vi var minsann ute i god tid för att få bra platser, mer än en timme i förväg och när vi kom till Pedersöre kyrka fanns endast ett par bilar på parkeringen.  När vi kom innanför kyrkmurarna står Schaffer där med sin mobil. Vi väntar på passligt avstånd och när han är klar går Erik fram och frågar om han får ett foto tillsammans med honom. Självklart! säger Schaffer. Jag berättar för honom att det är en blivande gitarrist han står bredvid och så bränner jag av. Är dock inte sen att fråga om han har tid med ett till foto med morsan! och visst har han tid. Vi tackar så mycket och önskar honom lycka till inför kvällen.
Rätt nöjda med vad vi åstadkommit så här långt går vi in i kyrkan och får superbra platser.
Schaffer är en vanlig reko kille som går omkring i kyrkan med gitarren om nacken, så hälsar han oss välkomna och är glad att några få kommit så tidigt.


                                           Två sköna gitarrister.

Kyrkan fylls och extra stolar tas fram. Det blir en kväll vi sent ska glömma och fast det inte direkt var Eriks musikstil så såg jag hur han söp in alla intryck han fick av kvällen. Han var så nöjd med kvällen och han pratade med flera pojkar efteråt och jag hörde hur imponerade de alla var av Schaffers fingerfärdighet.
Hans Norrland är ju en låt som får nackhåret att resa sej av välbehag. Så körde han bla Ted Gärdestads Jag vill ha en egen måne, Abbas Eagle och Presleys I can´t help falling in love with you.
Konserten räckte i 1,5 timme och vi kunde lyssnat mycket längre. Markus var strålande på orgeln och samspelet löpte fint.
Att få sånt celebert besök till Jakobstad hade fått folket ur sina stugor den här kvällen. Massor av Essebor var där.
Hörde en som tänkt åka till Stockholm den här helgen men så åkte hon till kyrkan i stället. Varför skulle man åka till Stockholm när Stockholmare kommer hit funderade hon.





                                      Markus Wargh och Janne Schaffer

Köpte en dubbel cd som jag fick signerad och jag misstänker den kommer att snurra en hel del de närmaste dagarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar